2 Eylül 2011 Cuma

eurobasket seyirci azlığı ve A grubuna bakış

Eurobasket başlayalı 3 gün oldu takip ettiğimiz kadarıyla turnuvaya olan ilgi yerlerde, ev sahibi Litvanya maçları hariç müsabaka yapılan salonların doluluk oranı neredeyse %5'lerde, neredeyse 2 ay önce Polonyada düzenlenen 2011 Avrupa Kadın Basketbol Şampiyonasına gösterilen ilgi bile daha fazlaydı. Geçen yıl düzenlediğimiz 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası seyirci rakamları çok daha içi açıcıydı . Litvanya Basketbol ülkeleri sıralamasının başında gelir,Türkiye de Sarunas Jasicevicius ile yapılan bir röpörtajda 'ülkemde doktor olanlara basketbolcu olamamış doktor olmuş göz ile bakılır' demişti varın gerisini siz hesap edin.
3 gün sonunda A Grubunda  pek süpriz sonuç yok Ancak gurubun 3 ağır taşı daha İspanya Litvanya Türkiye aralarında maç yapmadı.
A GRUBU
 İspanya : 3/3 yaparak grup liderliğinin en önemli takımı olduğu gösterdi ancak grup liderliği için diğer rakipleri Türkiye ve Litvanya ile maç yapmadı.İspanyanın turnuvaya katılabileceği en iyi kadro ile katılması hele turnuvanın en iyi pota altına sahip olmaları gasol kardeşle ve ibaka onları turnuvanın kağıt üzerinde sürdirek şampiyon gösterilmesi kaçınılmaz.Paraya sıkışan varsa İspanya şampiyonluğuna basabilir şuan İspanya şampiyon olur bahsi 1.60 veriyor.(ÖNERİMDİR)
Litvanya : 2/2 ile başlayan Litvanya inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor.Bu akşam oynanacak olan Türkiye Litvanya Karşılaşmasını kazanıp ki seyirci desteği ev sahibinde Grup liderliğini zorlamayı planlıyor.Takımın efsanesi Sarunas Jasicevicius yaptığı asistlerle takıma hayat veriyor en sıkışık anlarda devreye giriyor boşuna efsane olmamış baba..
Türkiye : 2/2 ile başlayıp hazırlık dönemindeki turnuvalarda formsuz gözükün milli takımımız A grubunun Turnuvaya renk olsun diye katılan takımları Portekiz ve Grand Britania'yı çok rahat geçip turnuvaya güzel ve kendini hatırlayarak başladı.İnanıyorum ki bu iki maç ile Litvanya maçının farklı dünyaların maçı olduğunu takımımız aklından çıkarmaycaktır.Litvanya ile yapacağımız maçta Sarunas valenciunas 2li oyunlarına ve Kaukenasın'ın skorer oyununu engellersek iyi savunma kaynaklı sayılar ile kazanacağımızı düşünüyorum.


   A GRUBUOGMAYAV+P
İspanya330256220366
Türkiye220169117524
Litvanya220177146314
Büyük Britanya303199256-573
Polonya202155180-252
Portekiz202129166-37




Yukarıda ki puan durumunu ismini vermek istemediğim bir spor sitesinde copy-paste ettim ismini vermek istemiyorum çünkü siteye her girmek istediğimde 10 sn.reklam dayatması sinir ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder