11 Eylül 2011 Pazar

milli takımdan erken veda


Londra Olimpiyatlarına katılma hedefi ile gittiğimiz Litvanya Eurobasket2011'e Büyük  Britanya sayesinde ötelenmiş olarak erken veda ettik.Büyük Britanya Polonya'yı süpriz bir şekilde yendiği için birinci turu geçmiştik.İspanya karşısında ki galibiyetimizde İspanyanın bizim maça ne kadar ciddi baktığının göstergesiydi Ör. Pau gasol oynamaması gibi İspanya ciddiye aldığı maçlarda rakiplerine sağlam tokat atıyor bknz:Litvaya-ispanya 79-91 ve İspanya-Fransa 96-69 .İnanılmaz iniş çıkışlar yaşayan bir basket takımımızın elbette başarılı olmasını beklemek saçmalık olurdu.
Tunuvanın Milli takımımız adına hayal kırıklığı yaratan oyuncuları : Hidayet Türkoğlu Ersan İlyasova,Kerem Tunçeri,Litvanyaya neden gittiğini anlayamadığın Cenk Akyol ve İzet!tir. Hido ve Kerem Tunçerinin milli takımı bırakacakları yönünde Hido için zamanın gelmişti ancak Kerem Tunçer'inin yerine iyi bir oyun kurucu yetişmezse ki şu ara tek aday Doğuş Balbay gibi milli takımda Makedonya ve Arnavutluk gibi siyahi oyuncuların oyun kurucu olması uzak gözükmüyor.
Turnuvanın milli takım adına ön plana çıkanlarıda 2 yıl basketbol oynamamış hazırlık döneminde çok kötü bir performans sergilene Enes Kanter , 1 yıl geçirdiği Nba'de baketbolunu geliştiren Ömer Aşık ve Önemli bir basketbolcu olacağı aşikar olan (devşirme) Emir Preldziç'ti.Milli Takım'ın katılacağı en yaın turnuva 2013 Slovenya umarım gerekli yapılanma bugunden başlanır yoksa ev sahibi olamadığımız hiçbir turnuvada başarı yakalayamayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder